Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe Artios bijbelstudieboekjes over Salomo en Gods wapenrusting

Overgave aan de Heere

Ds. A.P. Pors
Door: Ds. A.P. Pors
26-08-2021

Opnieuw verschenen twee deeltjes van de serie Artios Bijbelstudies. Het eerste over koning Salomo, het tweede over de wapenrusting van God. Beide boekjes zijn weer rijke aanvullingen op de gewaardeerde serie bijbelstudies, waarvan ik nu het negende en tiende deeltje in handen heb.

Het eerste deeltje heet Koning, bidder, bouwer. Bijbelstudies over Salomo en is geschreven door ds. C. Boele. Het tweede deeltje heeft als titel meegekregen: Houd stand! Bijbelstudies over de wapenrusting van God en is geschreven door ds. J.J. ten Brinke. Beide boekjes zijn goed te gebruiken voor de diverse kringen in onze gemeenten.

Belijdenisgeschriften

Wat in deze serie waardevol is, is dat ieder hoofdstuk een kopje ‘Uit de belijdenis’ kent. Hierin wordt een lijntje gelegd naar een van onze belijdenisgeschriften. Opdat wij die geschriften niet zouden vergeten, maar juist onderdeel kunnen laten zijn van het gesprek in de gemeentelijke kringen. Het genoemde kopje ‘Uit de belijdenis’ krijgt in de boekjes overigens een plaats ná de gespreksvragen. Zo lijkt het gedeelte uit onze belijdenisgeschriften een mogelijke toegift, mocht er nog tijd over zijn. Maar zo zal het niet bedoeld zijn.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 26 augustus 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. A.P. Pors
Ds. A.P. Pors

is predikant van de hervormde gemeente te Nieuw-Beijerland.