Waar bent u naar op zoek?

Pinksteren zet Jezus centraal

06-06-2011

Slechts een handjevol Nederlanders weet nog wat Pinksteren betekent. Hoe vieren wij het pinksterfeest in deze tijd van terreinverlies van het christelijk geloof, vraagt ds. L.W. den Boer zich af.

We leggen het oor te luisteren bij niemand minder dan bij Jezus Zelf. We voegen ons in Zijn gezelschap en in het gezelschap van Zijn leerlingen. Kortgeleden hebben ze een schokkende boodschap te horen gekregen. Jezus gaat weg! Het wordt binnenkort afscheid nemen. We horen Jezus erover spreken in het Evangelie naar Johannes. Hoe moeilijk het vertrek van Jezus ook te verteren is, ze krijgen er iets voor terug. Beter gezegd, ze krijgen er Iemand voor terug: de Heilige Geest.

De leerlingen hebben te horen gekregen wat hen straks te wachten staat. Ze zullen getuigen zijn (Joh.15:27), getuigen van Jezus. De komst van de Heilige Geest heeft alles met dit getuige zijn te maken. Hij zal immers Zelf ook getuigen. En juist zo is Hij Degene die de leerlingen van binnenuit toerust om deze opdracht van Jezus te vervullen (Joh.15:26).