Waar bent u naar op zoek?

Platform #Nietalleen start campagne

17-12-2020

Het platform #Nietalleen start een gezamenlijke campagne: ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’ In de maand december bieden deelnemers een teken van licht aan in de vorm van een kaarsje met daarbij een klein gebaar, zoals een kopje koffie, een uitnodiging voor een maaltijd of praktische hulp. Op nietalleen.nl zijn hiervoor gratis kaartjes en kaarsenwikkels te bestellen die ieder met een kaars of iets lekkers kan uitdelen in zijn wijk. De campagne inspireert mensen om zelf een initiatief te starten, maar sluit ook goed aan bij bestaande initiatieven. De droom van de initiatiefnemers is dat niemand zich alleen voelt in deze tijd en dat het hele land ‘je hoeft het niet alleen te doen’ zal horen.

#eenkleingebaar

De campagne ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ sluit aan bij de overheidscampagne #eenkleingebaar, die ook deze maand gehouden wordt. #eenkleingebaar is een nationale beweging, aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Stichting Present en ‘#Niet Alleen’. Steeds meer organisaties, mensen, instellingen en initiatieven sluiten zich aan door hun activiteit ook te voorzien van de hashtag #eenkleingebaar. Iedereen kan aansluiten.

‘Jong en oud, familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s. Iedereen kan deze dagen extra warmte verspreiden in deze moeilijke tijd met een klein gebaar. Met een lichtje, een kaars, kan je dit gebaar symboliseren. Doe ook mee! Hoe? Heel simpel: doe een kerstkaartje in de bus, breng een mooie kaars langs, bied een luisterend oor, bel aan, maak een praatje’.