Waar bent u naar op zoek?

Radioman op Bonaire

19-08-2013

Evangelieverkondiging gebeurt in veel landen via de radio. Vanuit Bonaire worden uitzendingen verzorgd voor Midden- en Zuid-Amerika. Dick Veldman zet zich er met vrouw en kinderen voor in. Vanuit Rijssen vertrok hij naar Bonaire.

‘In 2011 was ik alleen op Bonaire om alles te regelen, onder andere voor de school van onze kinderen. Ik heb daar een paar moeilijke nachten gehad. Vooral: Wat doe ik mijn kinderen aan? We namen vier van de zes kinderen mee naar een totaal andere cultuur, andere taal, andere opleiding. Daar hebben we het later in de praktijk ook best moeilijk mee gehad. Een van de kinderen heeft op school een lastige periode doorgemaakt.

Aan de andere kant krijgen we geregeld mooie bemoedigingen. Van luisteraars die reageren, van ons hoofdkantoor waarvan je dingen doorkrijgt. Het is bemoedigend dat Jenny er ook goed functioneert. Zo zijn er dikwijls van die ‘geestelijke gedenktekens’.

Op Bonaire staat een zenderpark van TWR, dat een enorme regio bestrijkt met radioprogramma’s in twintig talen. De uitzendingen worden via de middengolf en voor de korte afstand in FM uitgezonden en bereiken onder meer het Caribisch gebied, Cuba, Venezuela, Brazilië, Colombia en Suriname. Daar is Dick Veldman sinds september 2011 verantwoordelijk voor.