Waar bent u naar op zoek?

Roeping van moeders

25-10-2011

‘Liefe mama, ik hoop dat uu ons nog feel fan de hire jeesus vertelt.' Het is de kern van mijn roeping als christenmoeder, schrijft Anneke Tukker.

Het staat er in hanenpoten. ‘Liefe mama, ik hoop dat uu ons nog feel fan de hire jeesus vertelt.’ Het versierde notitieblokje is een op school gemaakt moederdagcadeautje van onze oudste zoon, ruim tien jaar geleden. Voorin mocht hij een wens schrijven. Raken die woorden niet de kern van mijn roeping als christenmoeder?

In wezen verschilt die roeping niet van die van ieder mens: leven tot eer van de Schepper. De Heere dienen en eren, Hem liefhebben en voor Hem leven. Als moeder mag je die roeping op een eigen manier invullen. De Heere geeft elke vrouw daarvoor haar eigen gaven en talenten. God schiep de vrouw met specifieke eigenschappen als gevoeligheid, intuïtie, de gave van troosten en warmte bieden. Een moeder mag die geschenken met hart en ziel inzetten voor haar kinderen. Maak het gezellig thuis, troost je huilende zoon, probeer erachter te komen wat je stille puber dwarszit. Probeer een klimaat van veiligheid en openheid te scheppen. Heb onvoorwaardelijk lief. Leef dicht bij (de God van) het Woord, zit stil aan Jezus’ voeten om daarna uit te kunnen delen aan je kinderen. Lees samen de Bijbel, bid samen.