Waar bent u naar op zoek?

Roma in Servië brengen nieuw vuur

05-03-2019

‘Heb je nog wat nodig?’ vraag ik een predikant in een stad in Noord-Servië. Ik zit al klaar om een bedrag op te schrijven, vertelt ds. J. het Lam.

Het is de vraag die ik aan alle predikanten moet stellen op verzoek van stichting Hulp Oost-Europa, omdat velen diaconale steun ontvangen van deze organisatie.

‘Kun je ons het vuur van de Heilige Geest brengen?’ zegt de predikant tot mijn verbazing. Ik leg de pen neer en kijk hem aan. Hij meent het. Of wij hun, de Hongaarssprekende protestantse kerk in Servië, meer van de Heilige Geest kunnen geven.

Meestal vragen predikanten op zo’n moment om geld voor verbetering van het kerkgebouw, voor het jeugdhonk, voor voorzieningen voor het kinderkamp in de zomer of voor een kapotte auto. Het past bij hun insteek dat het bouwen van de kerk ook letterlijk het bouwen van kerkelijke gebouwen is en het steunen van kerkelijke activiteiten. 

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 7 maart 2019, of download hier de gratis pdf. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.