Waar bent u naar op zoek?

Samen inloggen

C.D. van den Heuvel
Door: C.D. van den Heuvel
Kerkelijke gemeente
02-12-2021

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen gelden er weer strengere maatregelen. Sinds zondag hebben we te maken met een avondlockdown. Dit heeft ook gevolgen voor ons jeugdwerk. Dit artikel is bedoeld om iets bruikbaars aan te reiken voor de catechese. Het biedt zelfs een unieke kans.

In de nieuwbouwwijk Dragonder-Oost/Veenendaal-Oost is wijk 9 van de hervormde gemeente Veenendaal nog altijd bezig met het opbouwen van het jeugd- en jongerenwerk. Pas een krappe tien jaar kennen wij catechisaties.

Het grote voordeel is dat er ruimte is om maatwerk te bieden. Zo hebben we besloten om voor de leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) beurtelings club en catechisatie te verzorgen. Bij de catechisaties voor de hogere groepen krijgt de predikant assistentie van gemeenteleden, onder wie mijzelf. Bij de catechese voor klas 1 t/m 3 van het middelbaar onderwijs gebruikte onze predikant, ds. A.T. van Blijderveen, afgelopen seizoen Leer en leef van de HGJB. Beurtelings verzorgden ds. Van Blijderveen en ik de inleiding. De laatste tien minuten werden gebruikt om in vaste groepjes door te praten.

Zoom-verbinding

En toen kwam de lockdown… Bij mijn werk op het Ichthus College in Veenendaal zag ik hoe snel via Zoom het onderwijs op afstand toch kon doorgaan.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 2 december 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

C.D. van den Heuvel
C.D. van den Heuvel

was tot voor kort catecheet in wijk 9 van de hervormde gemeente te Veenendaal.