Waar bent u naar op zoek?

SSNR organiseert congres over Nederland 400 jaar geleden toevluchtsoord voor puriteinen

03-09-2020

Op zaterdag 26 september van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Stichting Studie der Nadere Reformatie (SSNR) DV haar najaarscongres. Aanleiding is het herdenkingsjaar van Nederland als toevluchtsoord voor puriteinen. In 1620 vertrok een groep van Engelse puriteinse vluchtelingen, die in Leiden onderdak kregen, naar Amerika als Pilgrims en richtte daar de kolonie Plymouth op.

Lezingen over Nederland als toevluchtsoord voor puriteinen, vertalingen van het werk van Thomas Hooker en de betekenis van G. Amesius en John Robinson worden gehouden door dr. Jeremy Bangs, prof. dr. A. Baars, prof. dr. W.J. op ’t Hof en dr. L.J. van Valen.

Aanmelden (voor 10 september) kan via de website ssnr.nl. De deelnemingskosten bedragen inclusief koffie/thee, lunch en een bezoek aan het Pilgrimfathersmuseum € 25. Dit bedrag dient tegelijk met de aanmelding te worden overgemaakt.

Het congres zal voor deze gelegenheid worden gehouden in een zeventiendeeeuwse schuilkerk, de Lockhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden. Op de website van SSNR is enige literatuur beschikbaar en staat het laatste nieuws.