Waar bent u naar op zoek?

Studieweek voor theologiestudent

03-09-2012

Medio augustus komen theologiestudenten naar Doorn om op Hydepark deel te nemen aan de studieweek van de Gereformeerde Bond. Herman Brendeke doet verslag.

Het is elk jaar weer een mooie afsluiting van de vakantie en tegelijk een goed begin van het nieuwe studiejaar: de ‘GB-week’. Ook dit jaar mogen we weer een aantal dagen verkeren in het conferentiecentrum van de Protestantse Kerk, gelegen in het mooie en altijd indrukwekkende Hydepark. Deze keer staat een aantal lezingen op het programma rondom het vraagstuk hoe we over God moeten spreken. Een vraag die, zo wordt duidelijk, leeft onder de studenten en die consequenties heeft voor het functioneren als predikant in een gemeente. Een actuele vraag met een praktische toespitsing dus.

Ds. A.J. Mensink geeft het startschot van deze intensieve en waardevolle studieweek. Hij spreekt voor het eerst als voorzitter van de Gereformeerde Bond. Hij houdt allereerst een meditatie, waarin hij wijst op het belang van het spreken met God, alvorens te spreken over God. In zijn lezing staan de woorden ‘paradox’ en ‘orthodox’ centraal om de plek en de roeping te omschrijven die de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk inneemt.