Waar bent u naar op zoek?

’t Hart van Putten

18-06-2013

Zaterdagmiddag. Het winkelend publiek in het Veluwse dorp Putten geniet van de zon. Anderen komen op de (gratis) koffie af in inloophuis 't Hart van Putten. Buiten staat een bord: ‘Open, welkom'.

In de sfeervol ingerichte ruimte genieten gasten van een beker koud water, in de vorm van koffie of limonade. Sinds 1 maart zet het inloophuis aan de Molenweg de deur voor iedereen open, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of kerkelijke achtergrond.

Gerbert Priem, voorzitter van de diaconie van hervormd Putten: ‘In oktober 2011 verkocht de diaconie twee huizen met als doel de gelden diaconaal te besteden. Een inloophuis leek ons een geweldig initiatief. Tijdens een onderzoekstraject bleek dat andere kerken én de gemeente Putten ook met dit idee bezig waren. In januari 2012 kwamen we als kerken, gemeente en wmo-raad bij elkaar.’

Er werd een brede projectgroep opgezet, die bestaat uit vertegenwoordigers van de kerkelijke diaconieën, Stichting Welzijn Putten, de Woningstichting, de wmo-raad en de gemeente Putten. Vanuit deze projectgroep is de stichting Inloophuis (i.o.) Putten gelanceerd, die als doel heeft realisatie en exploitatie van het inloophuis.