Waar bent u naar op zoek?

Themanummer over tien jaar HSV en de Bijbel te bestellen

14-01-2021

Tien jaar geleden was het vorige maand dat de complete Herziene Statenvertaling (HSV) gepresenteerd werd. In combinatie met de Maand van de Bijbel, die op 24 januari begint, is De Waarheidsvriend daarom op donderdag 28 januari een themanummer over de betekenis van de Bijbel en de zegen die de HSV heeft gebracht.

In dit nummer proberen we tendensen op het spoor te komen. Zo neemt, aldus HGJBwerker Herman van Wijngaarden, de vertrouwdheid met de Bijbel onder catechisanten in snel tempo af, terwijl jongeren tegelijk om meer bijbelstudie vragen, om preken die echt de Bijbel uitleggen.

Marieke Griffioen, verbonden aan het LCJ, laat zien hoe je samen in het gezin de Bijbel kunt lezen en daarover echt met elkaar in gesprek gaan, terwijl bestuurder Gert van der Rhee verwoordt welke plaats de Bijbel (en de HSV) in het protestants-christelijk onderwijs heeft. Via een bijdrage van ds. P.H. van Trigt is er aandacht voor het gezag van de Schrift én het actuele debat hierover. In het artikel van de hoofdredacteur komt de vraag aan de orde: ‘Hoe lang kan de HSV nog mee?’ Tot slot is er de meditatie en focussen we op de bijzondere HSV-uitgaven uit de voorbije jaren.

Wanneer kerkenraden dit themanummer breder willen verspreiden onder de gemeenteleden, zijn extra nummers gratis te bestellen. De bestelling inclusief aantal en afleveradres uiterlijk 21 januari via info@ gereformeerdebond.nl doorgeven; de levering is tussen 27-29 januari.

Met dit themanummer hoopt de redactie gemeenten en gezinnen te steunen bij het bewaren van het Woord, in een tijd dat geluiden klinken dat ook de HSV (te) moeilijk is. Wij zien uw bestelling graag tegemoet.