Waar bent u naar op zoek?

‘Tijd voor verootmoediging’

25-09-2019

Kan aandacht voor het klimaat trekjes krijgen van een alternatieve religie? Of is het juist de plicht van christenen om voorop te lopen in de zorg voor de schepping? Koos van Noppen en Arnold Huijgen in debat.

Deze vragen en andere legden we voor aan dr. Arnold Huijgen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) en columnist van De Waarheidsvriend, en Koos van Noppen, hoofd communicatie van de IZB. Arnold schreef in het nummer van 14 februari van dit jaar in zijn column dat een aantal studenten met de vraag kwam of je als christen vlees moet laten staan. Enerzijds een goede vraag, anderzijds is het niet de bedoeling dat we nieuwe wetten gaan creëren, meent hij. Wij hebben toch vrijheid in Christus?

Koos schreef in mei vorig jaar op persoonlijke titel een vlammend pamflet, waarin hij zijn verbazing uit over de achteloze houding van veel christenen ten opzichte van de schepping. We gedragen ons als messentrekkers bij de Nachtwacht, stelt hij. We maken de schepping kapot waar de Schepper bij is.

Hoog tijd voor een gesprek met beide heren.

Lees de volledige tekst van het interview met Koos van Noppen en dr. Arnold Huijgen in De Waarheidsvriend van donderdag 26 september 2019, of klik hier voor de gratis pdf van het eerste deel van het interview. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.