Waar bent u naar op zoek?

Verander je perspectief

Ir. M. van den Boogaart
Door: Ir. M. van den Boogaart
Zending
27-11-2023

‘Als je ze stuurt, gaan ze dan ook altijd?’, vroeg Gert-Jan Segers aan de Egyptische ds. Manassa Yousef. De predikant uit Egypte had tijdens de GZB-Collegetour in Amersfoort net verteld hoe hij in zijn gemeente te werk gaat bij het starten van een nieuwe pioniersplek.

Dan kijkt hij welke vaardigheden er nodig zijn, wijst hij geschikte mensen in zijn gemeente aan en stuurt hen op pad. In de afgelopen jaren zijn op die manier zo’n honderd nieuwe pioniersplekken ontstaan.

Nieuwe gemeente starten

Het klinkt voor onze Nederlandse oren wel heel directief, een beetje als ‘ga en hij gaat’. Zo zitten wij hier niet in elkaar. En gelukkig bleek uit het antwoord van ds. Yousef dat ook in Egypte niet iedereen gelijk verhuist naar een dorp verderop om daar aan de start van een nieuwe gemeente te gaan werken. ‘Het zijn net mensen’, concludeerde Segers en uit de zaal klonk opgelucht gelach.

In Nederland werken we meer van onderaf. Gemeenteleden ervaren roeping om iets nieuws te beginnen en betrekken anderen en uiteindelijk de kerkenraad daarbij: willen jullie dit initiatief ondersteunen? Zo ontstond in elk geval in Delft, in mijn eigen gemeente, de pioniersplek Taste.

Roeping

En zo gaat het eigenlijk ook altijd bij zendingswerkers die wij als GZB uitzenden.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 30 november 2023. Neem een jaarabonnement (€ 52,50). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ir. M. van den Boogaart
Ir. M. van den Boogaart

is directeur van de GZB.