Waar bent u naar op zoek?

Preekvergaderingen zijn de corebusiness van studentenvereniging Voetius

Verdieping en vriendschap

Leonard van Aalst
Door: Leonard van Aalst
24-08-2021

Theologiestudenten die van diepgang en gezelligheid houden, verzamelen zich op maandagavond voor een activiteit van Voetius. Op deze vereniging worden theologen vanuit gereformeerd perspectief uitgedaagd en bevraagd.

De meesten eten voorafgaand aan een activiteit een maaltijd in het VU-restaurant in Amsterdam. Studenten met een smalle beurs gaan voor een snel patatje om de hoek. In de huidige omstandigheden komt Voetius ook op andere locaties samen.

De G.T.S.V. Voetius (Gereformeerde Theologen Studentenvereniging) is een vereniging waar studenten stevig discussiëren en waar ze na een pittig college stoom kunnen afblazen. Tijdens de avonden staan verschillende activiteiten op het programma: studiekringen, bijbelkringen, huishoudelijke vergaderingen en preekvergaderingen. We komen twee keer per drie weken samen. Op onze vereniging worden theologen vanuit gereformeerd perspectief uitgedaagd en bevraagd. Hoe kijk je als theoloog naar God, de mens en de wereld om je heen? Daarnaast smeden leden op Voetius vaak vriendschappen voor het leven.

Rijke traditie

Voetius bestaat al meer dan 120 jaar. Oorspronkelijk zijn we in 1899 in Utrecht begonnen en nu resideert de studentenvereniging in Amsterdam. Een rijke stoet aan theologen is door Voetius gevormd. Wie van Voetius lid wordt, komt in een traditie te staan van vader en zoon Kievit, Graafland, Bram van de Beek, Gijsbert van den Brink en Wim Moehn. Gelukkig vinden ook vrouwen de weg naar onze vereniging. Scriba René de Reuver merkte tijdens ons lustrum op dat hij op Voetius meer leerde dan tijdens zijn studie zelf. Hoe komt dat? Wat maakt Voetius zo’n bijzondere vereniging?

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 26 augustus 2021 of download de gratis pdf (zie onder).

Geïnteresseerd in meer lezenswaardige artikelen? Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Leonard van Aalst
Leonard van Aalst

is oud-abactis van studentenvereniging Voetius.