Waar bent u naar op zoek?

Volg je gevoel!?

15-06-2021

‘Luisteren naar de heilige Geest? Volg je gevoel.’ Deze woorden staan op de cover van Visie, het programmablad van de Evangelische Omroep, opgetekend uit de mond van BEAM-gitarist Arend Jansen, schrijft ds. J.A.W. Verhoeven.

BEAM is het jongerenmerk van de EO, opvolger van Ronduit. Het Engelse woord BEAM verwijst naar licht, stralen, schijnen. BEAM verzorgt livestreamdiensten die grote populariteit genieten. Arend Jansen is 44 jaar, hij wordt de ‘opa van de BEAM-band’ genoemd. In nummer 21 van Visie, het Pinksternummer, staat een mooi interview met Jansen. Hij laat zien hoe hij in alle verdriet dat hem overkomen is, zijn weg zoekt met God. 

Veel goeds

De EO is opgericht uit onvrede met de koers van de NCRV. Er was zware kritiek op de NCRV in een deel van de achterban: te links, te vrijzinnig, te eenzijdig maatschappelijk geëngageerd. De bijbelse koers was totaal zoek.

Lees de volledige tekst van dit Signalement in De Waarheidsvriend van donderdag 17 juni 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.