Waar bent u naar op zoek?

Waar is jullie God?

15-04-2020

Waar is de Heere ten tijde van deze coronacrisis? Deze vraag komt regelmatig bij mij naar boven en anderen stellen die ook aan mij. Het is een serieuze vraag: Waar is God in dit alles? stelt ds. C.H. Buitink.

Presentator en cabaretier Arjen Lubach maakte er een grapje van. Hij hield een stemming en vroeg naar aanleiding van de coronacrisis op Twitter: ‘Waarom doet God dit eigenlijk?’ De antwoorden waarop gestemd mocht worden, luidden: ‘Grapje, foutje, test, straf.’ Tijs van den Brink en Gert-Jan Segers werden opgeroepen om te reageren. Het feit echter dat de eerste twee antwoorden ‘grapje’ en ‘foutje’ waren, geven wel aan dat deze stemming niet serieus bedoeld was. 

Bijbelse vraag

Intussen kan het indringend op ons afkomen: Waar is onze God, nu deze pandemie de wereld treft? Juist met het oog daarop trof het mij dat deze vraag verschillende keren terugkomt in de Psalmen. Namelijk in Psalm 42 (twee keer), 79 en 115. In drie verschillende psalmen klinkt min of meer dezelfde vraag, namelijk: ‘Waar is jullie God?’

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 16 april 2020, of download hier de gratis pdf. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.