Waar bent u naar op zoek?

Week van Gebed 2021 zet oproep van Jezus centraal: #blijfinmijnliefde

20-08-2020

#blijfinmijnliefde is het thema voor de ‘Week van Gebed voor de eenheid van de christenen’ in 2021. Dat maakten de Raad van Kerken en MissieNederland bekend. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 17 tot en met 24 januari.

Het thema #blijfinmijnliefde is een oproep van Jezus Christus uit het evangelie volgens Johannes. Zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap van Grandchamp (Zwitserland) wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. Deze gemeenschap, die het materiaal van de gebedsweek dit keer voorbereidde, is al sinds haar ontstaan toegewijd aan eenheid en gebed. ‘In een tijd van sociale afstand is de oproep van Jezus Christus, om in Zijn liefde verbonden te blijven, verfrissend en bemoedigend. Door met Hem verbonden te zijn en blijven, groeien we ook in eenheid met anderen,’ aldus Missie- Nederland.

Komend najaar kunnen gemeenten en werkgroepen beginnen met het voorbereiden van de lokale gebedsweek. Om hen te helpen, ondersteunen de Raad van Kerken en MissieNederland hen met diverse materialen. Voor de Week van Gebed wordt onder andere een orde van dienst aangeboden en materiaal voor acht dagen van gebed en bezinning. Ook worden er materialen ontwikkeld voor kinderen en tieners om in de kerk en op scholen of thuis te gebruiken, dat inmiddels te bestellen is. Naar schatting doen in Nederland 200.000 mensen mee met het initiatief.