Waar bent u naar op zoek?

Wonderen in Saoedi-Arabië

15-02-2016

Het is bijna onmogelijk om christen te zijn in Saoedi-Arabië: op bekering tot het christendom staat de doodstraf. Toch laat de Heere God het land niet los, verklaart open Doors.

Ondanks de zware vervolging die hen te wachten staat, komen mensen zoals Muminah* tot geloof. Vijf jaar geleden verscheen Jezus aan haar in een droom.

Muminah reist met haar islamitische man naar Mekka voor de hadj: de jaarlijkse pelgrimstocht die iedere moslim eens in zijn leven behoort te maken. Ze hoopt op een geestelijke ervaring. En juist daar, in de voor moslims heilige stad, waar ze het hoogtepunt van haar leven als moslim wil ervaren, ontmoet Muminah de Heere Jezus. Hij verschijnt aan haar in een droom en roept haar op om Hem te volgen. Voor het eerst in haar leven ervaart ze Gods liefde.

Het is een verwarrende ervaring voor Muminah. Haar hele leven had ze geleerd dat alle religies, behalve de islam, onwaar zijn. Volgens de wet zijn alle Saoediërs moslim. Niet alleen de overheid vervolgt christenen zodra ze openlijk uitkomen voor hun geloof, familieleden kunnen hen zelfs ongestraft vermoorden.

In stilte geloven

Muminah besluit haar droom niet met haar man te delen, want hij reageert altijd erg fel als iemand een kritische kanttekening plaatst bij de islam. Ze kent ook geen enkele christen om haar ervaring mee te delen. De enige mogelijkheid om meer te leren over de Heere Jezus, is op het steeds toegankelijkere internet.

Als haar man op zijn werk is, doet Muminah de deuren op slot en zoekt online naar informatie over Jezus. Via sociale media komt ze in contact met christenen die haar meer over het geloof leren.
Er gaat een wereld voor haar open: ze komt erachter dat de Bijbel niet is vervalst. Ze raakt onder de indruk van Jezus’ lessen.

Muminah wordt christen en leert bidden. Dankzij het internet leest ze nu elke dag uit de Bijbel. Maar voordat haar man thuiskomt verwijdert ze de internetgeschiedenis van de computer. Als hij zou ontdekken dat Muminah christen is geworden, dan is de kans groot dat hij haar vermoordt of aangeeft bij de politie.

Tot op de dag van vandaag heeft Muminah nog nooit een andere christen ontmoet.

* Muminah heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

Lees de volledige tekst van dit getuigenis in De Waarheidsvriend van 19 februari 2016.