Waar bent u naar op zoek?

Zending in Limburg

03-07-2019

Sinds een kwarteeuw vindt er missionair werk plaats in het zuidelijkste deel van Limburg. Op 9 augustus 1994 werd de stichting Evangelisatie Bunde e.o. opgericht, vertelt Johan van Groningen.

Inmiddels is er een gemeente ontstaan: de Christelijke Gemeente Bunde/Meerssen. Een terugblik.

Het is begin jaren negentig. In Bunde wordt een nieuwe wijk gebouwd. Vlakbij de Auw-kerk staat een heistelling de palen in de grond te slaan. In deze heimachine zit Gerard Verspui. In zijn hart leeft het verlangen naar een christelijke gemeente in Bunde en omgeving. In gedachte ziet hij de mensen vanuit de heuvels toestromen naar het Evangelie.

Met deze belofte in zijn hart komt hij in contact met ds. J.C. de Groot uit Dordrecht. Samen met Aart de Boon en Leen Cranendonk richt hij op 9 augustus 1994 st. Evangelisatie Bunde e.o. op.

Evangelist Kees van den Boogaart is dan al enige tijd aan de slag met steun vanuit de evangelisatiecommissie te Dordrecht. Gedrongen door de liefde van Jezus Christus begint hij in 1993 één dag per week met het uitdelen van christelijke lectuur en bijbels en het leggen van contacten. Ook biedt hij mensen in nood een luisterend oor.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 4 juli 2019, of download hier de gratis pdf. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.