Waar bent u naar op zoek?

Zoektocht

14-03-2016

Rens Jansen uit Krabbendijke vond het geloof na een lange zoektocht. Over enige tijd hoopt hij belijdenis te doen.

‘In het dagelijkse leven ben ik te vinden op het Lyceum in Goes als gymleraar. Ik ben opgegroeid in een fantastische familie met vijf broers en één kleine zus. Ik ben kerkelijk opgegroeid in de Gereformeerde Gemeenten. Na een zoektocht van een paar jaar heb ik, nu ruim een jaar geleden, de overstap gemaakt naar de hervormde gemeente van Krabbendijke.

Het geloof op zich was ook best een zoektocht, waarin periodes zaten dat ik het prima af kon zonder God. Toch was het God Zelf die mij aanspoorde om met Hem verder te gaan. Ik ging meer lezen in de Bijbel, meer bidden en ik praatte over geloven met mensen die daar al een stuk verder in waren. Zo ontdekte ik steeds meer hoe machtig, prachtig en vol liefde de Vader is en wat een verschrikkelijk offer Christus moest brengen voor de dingen die ik verkeerd heb gedaan. Maar dat Hij het deed omdat Hij van ons houdt.

Ik ervaar Gods aanwezigheid in mijn werk, tijdens het lesgeven, in gesprekken met leerlingen collega’s of soms wildvreemde mensen. Ik zie de grootheid van God in de natuur. In de belijdenisgroep verdiepen we ons in Wie God voor ons wil zijn. Als een kind moeten we afhankelijk worden van de Vader. Daar wil ik met mijn belijdenis volmondig JA op zeggen!’