Waar bent u naar op zoek?

Zondag na Pasen in Noord-Afrika

20-04-2021

‘Wat is uw enige troost in leven en sterven?’ Die vraag en het onovertroffen antwoord daarop uit de Heidelbergse Catechismus klonken op zondag 11 april – in het Frans en in het Engels – in een kerkdienst, ergens in Noord-Afrika, vertelt mr. A. van der Poe

Niet uit de mond van een westerse predikant maar uitgesproken door een plaatselijke voorganger. Het was de eerste zondag na Pasen en de zondag na het plotselinge overlijden van ds. Cees van Duijn.

De gemeente was geschokt en er was ongeloof: ‘Dit kan niet waar zijn, een zeer geliefde broeder plotseling overleden, zo kort nadat we Pasen hebben gevierd!’ Er was groot verdriet, verslagenheid. Pasteur Cees was er nog relatief kort, maar had de harten van de mensen al gewonnen, zowel van de Franssprekende West-Afrikanen als van de plaatselijke Arabische jonggelovigen. Pasteur Cees was vriendelijk, nederig, hij luisterde zo goed en was echt in je geïnteresseerd, zo klonk het van allerlei kanten.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 22 april 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.