Dordt in context. Gereformeerde accenten in katholieke theologie
Vierhonderd jaar geleden vond de beroemde Synode van Dordrecht (1618-1619) plaats.
Deze nationale synode was in werkelijkheid een internationale gebeurtenis van de eerste orde. Vooral de daar opgestelde Leerregels zouden het beeld van het gereformeerde christendom diepgaand stempelen en hebben tot op vandaag wereldwijde uitstraling. Dankbaar melden we dat dezer dagen in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond Dordt in context. Gereformeerde accenten in katholieke theologie verschenen is, geschreven door prof. dr. G. van den Brink uit Woerden.
De hoogleraar ‘Theologie en wetenschap’ van de Vrije Universiteit in Amsterdam gaat onder meer op de volgende vragen in: Wat staat er eigenlijk in deze ‘canones’, en hoe kan hun inhoud begrepen worden vanuit de voorgaande geschiedenis? Wat is er precies gereformeerd aan – of kan men ze katholiek noemen? En last but not least: hoe kunnen we vandaag zinnig over de Dordtse verkiezingsleer denken in het licht van de Bijbel? Op toegankelijke wijze plaatst dit boek ‘Dordt’ in haar diverse contexten door op deze vragen in te gaan.
Dordt in context verscheen bij Royal Jongbloed in Heerenveen, telt 197 blz. en kost € 13,95. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.