Waar bent u naar op zoek?

Nieuw in de serie Artios

Mw. Marianne Buitink schrijft Artios-boekje over ‘Leven met verlies’

Rouw ontstaat niet alleen door een overlijden, maar kan ook aanwezig zijn in andere situaties, zoals bij afnemende gezondheid, verlies van werk, een onvervulde kinderwens, dementie in het leven van een partner, uiteengespatte toekomstdromen, zogenoemd ‘levend verlies’.

In de Artios-serie van de Gereformeerde Bond verscheen Leven met verlies. Rouwen terwijl er niemand is overleden. Mw. drs. M.A. (Marianne) Buitink-Heijblom stelt hierin de trieste werkelijkheid van deze rouw op een persoonlijke en nuchtere manier aan de orde. Voorbeelden maken duidelijk wat de impact is op mensen en hun omgeving. Vanuit een bijbelse en geestelijke insteek worden handvatten aangeboden om met deze verdrietige zaken om te gaan. De auteur is ervaringsdeskundige en schrijft als iemand die met deze pijn vertrouwd is – mede hierdoor heeft dit boek zeggingskracht. Voor ‘ervaringsdeskundigen’ is dit een invoelend en bemoedigend boek, dat tegelijk van betekenis is voor predikanten, pastoraal werkers en ambtsdragers.

Leven met verlies verscheen bij uitg. Groen te Leeuwarden, telt 192 blz. en kost € 15,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.