Waar bent u naar op zoek?

250e verjaardag berijming 1773 vormt aanleiding voor psalmzangavond in Dordrecht

De psalmberijming van 1773 bestaat dit jaar exact 250 jaar. Ter gelegenheid daarvan vindt er DV vrijdag 1 september een speciale psalmzangavond plaats in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

De avond is een gezamenlijk initiatief van gemeenteleden van de Hervormde Wijkgemeenten 2 & 7, Het Klein Convent (een overlegorgaan van reformatorische kerken in Dordrecht) en de Dordtse Raad van Kerken. De avond wordt door de Gereformeerde Bond ondersteund.

Tijdens de psalmzangavond zijn er bijdragen van enkele sprekers. Ds. A.J. van den Herik (Hervormde Gemeente Dordrecht) zal ingaan op de historiciteit van de psalmen. Voorzitter van de Gereformeerde Bond en predikant van de Hervormde WBA te Krimpen aan den IJssel, ds. J.A.W. Verhoeven behandelt de actualiteit van de psalmberijming van 1773. Ds. A. van der Zwan (CGK Dordrecht-Centrum) verzorgt de opening en de sluiting.

Naast de bijdragen worden er tijdens de avond ook verschillende psalmen uit de berijming van 1773 gezongen. De samenzang wordt verzorgd door organist Jeroen de Weerdt en trompettisten Siebren de Weerdt en Anne-Marie Bruinstroop. Daarnaast zal het Ivrietkoor Al Naharot, onder leiding van Doron Peper enkele Hebreeuwse psalmen ten gehore brengen.

‘Dordt’ is de logische uitvalsbasis voor een avond waarin de psalmberijming van 1773 centraal staat. Van de 150 psalmen, die op 19 juli 1773 werden vastgesteld werden er 82 door de Dordtse dichter Johannes Eusebius Voet berijmd.

De psalmzangavond vangt om 19:45 uur aan en eindigt om circa 22:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden vanwege de onkosten.

Bron foto: Stichting Behoud Augustijnenkerk te Dordrecht

 

 

Informatie

Datum
 
vr 1 sep. 2023
19:45 uur