Waar bent u naar op zoek?

Auteur: Onder redactie van dr. W. Verboom en drs. P.J. Vergunst

'Catechismus.nu' verschenen

De Heidelbergse Catechismus is na 450 jaar nog steeds een centraal belijdenisgeschrift in de gereformeerde kerken.
Nu 2e druk verschenen

 

Toch stellen steeds meer mensen de vraag in hoeverre dit geschrift aansluit bij de geloofsbeleving van vandaag. Dit was voor dr. W. Verboom en drs. P.J. Vergunst de reden een bundel samen te stellen over betekenis van de catechismus voor vandaag. Dit boek verscheen onder de titel Catechismus.nu. De Heidelberger voor vandaag.

In Catechismus.nu confronteren diverse auteurs de inhoud van de catechismus met vragen die christenen in onze tijd en cultuur stellen. Ze doen dit aan de hand van tien geloofskernen, waaronder de Heilige Geest, het zelfbeeld van een christen, de doop en het gebed. Ook zijn korte interviews en columns opgenomen waarin (kerk)historici en gemeenteleden vertellen hoe de inhoud van de Heidelbergse Catechismus hen nog steeds raakt. Catechismus.nu is een afwisselend boek dat de lezer opnieuw onder de indruk brengt van de kracht van dit belijdenisgeschrift.

Medewerkers aan dit boek waren, naast de redactie, prof. dr. G. van den Brink,

dr. A.J. Kunz, ds. A.J. Mensink, ds. R.W. van Mourik, prof. Herman Paul, ds. A. Schroten,

prof. W. van ’t Spijker, ds. P. Veerman, ds. H. Veldhuizen, ds. J.A.W. Verhoeven,

ds. A. Visser en ds. J. Westland.

‘Catechismus.nu’ verscheen bij uitg. Boekencentrum in Zoetermeer, is verkrijgbaar in de boekhandel, telt 167 blz. en kost € 15,90.