Waar bent u naar op zoek?

Auteur: Dr. Marc de Vries

Technologie, overal om ons heen

Hoe maak je als christen op een goede manier gebruik van internet en sociale media? Wat is een verantwoorde visie op de vergaande medische ontwikkelingen? Het zijn vragen die door de technologische ontwikkelingen steeds meer een rol spelen in ons leven.

In Technologie, overal om ons heen zet dr. Marc J. de Vries uit Papendrecht, bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Technische Universiteit in Delft, vanuit de Bijbel een visie op techniek uiteen, waarin de spanning tussen gelovige en zondige motieven centraal staat. De moderne ontwikkelingen stellen ons namelijk voortdurend voor nieuwe keuzes. In onze thuissituatie, bij onze studie, ons werk, en ook in de kerk. Een christen zal zich in het gebruik van technische producten willen laten leiden door geloofsoverwegingen. Technologie, overal om ons heen biedt een handreiking om techniek een verantwoorde plaats in ons leven te geven.

 

‘Technologie, overal om ons heen‘ verscheen bij uitg. Groen, Heerenveen, telt 163 blz. Het boekje is niet meer leverbaar.