Waar bent u naar op zoek?

Auteur: Prof. Marc de Vries

God vinden. In gesprek met zoekers

Mensen kunnen langs allerlei wegen op zoek zijn naar God, goden of ‘iets hogers’. Dat kan door de natuur of de geschiedenis te bestuderen en daarin aanwijzingen voor het bestaan van God te ontdekken.

We kunnen ook zoeken langs de weg van religies of menselijk redeneren. Wanneer we God hebben mogen vinden, blijven we altijd op zoek om Hem beter te leren kennen. We komen ook in gesprek met anderen die Hem nog niet gevonden hebben.

Prof. dr. M. J. de Vries uit Papendrecht, bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Technische Universiteit in Delft en lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond, biedt in God vinden. In gesprek met zoekers een handreiking voor gesprekken met verschillende soorten zoekers.

Hij richt zich in dit negentiende deeltje in onze Artiosreeks ook op christenstudenten, die vaak te horen krijgen dat wetenschap en menselijk redeneren niet samengaan met het zoeken naar en vinden van God. Dit boekje biedt hen een antwoord. Uiteindelijk blijkt God Zich in de eerste plaats te laten vinden in Zijn Woord. Dat Woord klinkt bij uitstek in de christelijke gemeente.

‘God vinden’ is verschenen bij uitg. Groen en is te koop bij de IZB boekwinkel.

Prijs:
€13.95 niet meer leverbaar
Aantal bladzijden:
160 bladzijden
ISBN:
9 789 088 970 290