Waar bent u naar op zoek?

Auteur:

Robotisering

We kennen ze inmiddels allemaal wel, robotmaaiers die geheel zelfstandig ons gazon kort houden.

Handig, zo’n apparaat dat ons werk uit handen neemt. Robots kunnen dingen die wij niet (goed) kunnen. Zo worden robots ook ingezet bij ingewikkelde chirurgische ingrepen. Wat kan daar mis mee zijn?
In de nieuwste themabrochure van de Gereformeerde Bond, getiteld Robotisering, gaat prof. dr. M.J. de Vries in op de voordelen maar ook de gevaren van het inzetten van robots. Voor welke morele keuzes komen we te staan? Moeten robots bijvoorbeeld ook in de zorg worden gebruikt, om zo de werkdruk van het zorgpersoneel te verlichten? In de Bijbel komen robots uiteraard niet voor, maar kunnen we in Gods Woord handvatten vinden om met deze technologie goed om te gaan?
De brochure sluit af met een aantal vragen die in een groep besproken kunnen worden maar ook geschikt zijn voor persoonlijk gebruik. Ze is te downloaden via www.gereformeerdebond.nl. Kerkenraden en andere geïnteresseerden kunnen gratis exemplaren aanvragen.
De Gereformeerde Bond publiceert jaarlijks drie keer een bezinnende en actuele themabrochure over onderwerpen die christenen vandaag bezighouden. Wie dit en ons andere werk wil steunen, kan al voor € 10 per jaar via info@gereformeerdebond.nl lid worden van de Gereformeerde Bond. Aanbevolen!