Waar bent u naar op zoek?

Ds. J. Noltes (94) debuteert met ‘Omzien’

Heel bijzonder is het: op 94-jarige leeftijd publiceert ds. J. Noltes uit Ermelo zijn eerste boekje, Omzien. Ontmoetingen die je doen stilstaan en verwonderen. Het is een mooi cadeauboekje met 24 hoofdstukjes, pastorale ontmoetingen die herkenning oproepen. Hij wil met deze uitgave mensen verder helpen, ambtsdragers een handvat bieden. Tien van de bijdragen verschenen begin dit jaar in De Waarheidsvriend. De brede herkenning van wat ds. Noltes maakte dat Omzien nu verschenen is.

Ds. Noltes koos deze titel, omdat ‘het pastoraat als kern had dat God naar ons mensen heeft omgezien en omziet. Hij gaf Zijn Zoon, opdat wij zondaren niet verloren zouden gaan, maar door het geloof in Hem het eeuwige leven zouden hebben’. Tegelijk ziet hijzelf achterom naar mijn werk in vier gemeenten (Emst, Slikkerveer, Oldebroek en Utrecht), vooral het pastoraat. Tot slot, voor ds. Noltes was pastoraat omzien naar gemeenteleden onder zeer verschillende omstandigheden.

Omzien verscheen bij uitg. Groen in Heerenveen, telt 136 blz. en kost € 12,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.